GLOWFLY

Geïntegreerde Lokale Opslag met Warmtepomp en FlowbatterY

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Een 100% duurzaam appartementsgebouw kan worden gerealiseerd met een combinatie van een warmtepomp, zonnepanelen en een batterij. Deze oplossing kent twee problemen: de bron koelt af en de zonnestroom kan niet goedkoop worden gebufferd. GLOWFLY onderzoekt een nieuw concept dat simultaan beide problemen oplost.

Doelstelling
Het doel van het project is een technisch-economische analyse van een nieuw concept waarbij een Elestor flowbatterij thermisch gekoppeld is aan een warmtepomp. Door de proceswarmte van de flowbatterij toe te voeren aan de bron van de warmtepomp kan de warmtepomp goedkoper worden, terwijl de levensduur van het warmtepompsysteem toeneemt.

Korte omschrijving
Een technisch-economische analyse van een nieuw concept waarbij een Elestor flowbatterij thermisch gekoppeld is aan een warmtepomp. Door de proceswarmte van de flowbatterij toe te voeren aan de bron van de warmtepomp kan de batterij goedkoper worden, terwijl de levensduur van het warmtepompsysteem toeneemt. De studie zal leiden tot een systeemontwerp inclusief kosten-baten analyse.

Resultaat
Een systeemontwerp voor een flowbatterij die thermische gekoppeld is aan een wartmtepomp, inclusief kosten-baten analyse