CS 2.0

Compact Solar 2.0

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Op de markt worden op dit moment (vrijwel) uitsluitend PV systemen aangeboden met standaard afmetingen. De vraag naar zonne-energie wordt steeds groter, maar niet iedereen heeft een dak dat geschikt is om de grote standaard PV panelen met bijbehorende ballast te plaatsen. Daarnaast is er een groep mensen die wel duurzame energie wil, maar zonnepanelen zichtbaar op hun woning niet esthetisch vindt. Voor deze mensen biedt Compact Solar de oplossing. Compact Solar is een volledig geïntegreerd, lichtgewicht, intelligent en modulair PV systeem voor toepassing op platte daken. Compact Solar is gebaseerd op kleine(re) panelen van 30 en 150 Wp. Door de beperkte afmetingen is het efficiënter in te passen op kleine dakoppervlakten. Daarnaast zijn de modules beter hanteerbaar en dus sneller op het dak te monteren. Ook is het systeem niet zichtbaar vanaf de grond en daardoor een esthetische oplossing.

Doelstelling
Door het aerodynamische ontwerp en slimme montagesysteem is er voor het Compact Solar systeem geen zware ballast nodig. Hierdoor wordt Compact Solar zeer lichtgewicht en daardoor uitstekend toepasbaar op daken die constructief niet sterk genoeg zijn voor reguliere systemen. Dit maakt Compact Solar de ideale oplossing voor bijvoorbeeld dakkapellen, carports, garages, (vakantie)bungalows en bedrijfsgebouwen.

Korte omschrijving
Alle componenten (PV paneel, onderconstructie, omvormer ,elektronica en interconnectie) worden in de module geïntegreerd waardoor installatiegemak en –snelheid optimaal zijn. Bovendien is het systeem hierdoor volledig modulair. Voor een efficiënte en robuuste werking ontwerpen we een systeem architectuur op basis van een aantal slimme elektrotechnische oplossingen.

Resultaat
Uiteindelijk maakt dit alles het mogelijk dat consumenten zelf hun Compact Solar systeem kunnen installeren door alleen een stekker in het stopcontact te steken. Op deze manier maken we van zonnepanelen een toegankelijk consumentenproduct.