Waste2Taste
Waste to Taste
Publieke samenvatting / Public summary
Doelstelling
Het centrale doel van dit project is het sluiten van de kringloop in onze voedselproductieketen door ontwikkeling van innovatieve processen om waardevolle groentereststromen te verwerken tot hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten.
Korte omschrijving
In dit project wordt innovatieve technologie ontwikkeld voor efficiënte verwerking van de reststroom van in het bijzonder witte asperge en getest op enkele andere groentes. Wetenschappelijke uitdaging is het drogen van het ingrediënt met behoud van zijn karakteristieke smaak en aroma. De ambitie is het maken van clean–label ingrediënten waarbij volledig grondstofverbruik en wensen van de consument ten aanzien van kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.
Het centrale doel van dit project is het sluiten van de kringloop in onze voedselproductieketen door ontwikkeling van innovatieve processen om waardevolle groentereststromen te verwerken tot hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten.
Korte omschrijving
In dit project wordt innovatieve technologie ontwikkeld voor efficiënte verwerking van de reststroom van in het bijzonder witte asperge en getest op enkele andere groentes. Wetenschappelijke uitdaging is het drogen van het ingrediënt met behoud van zijn karakteristieke smaak en aroma. De ambitie is het maken van clean–label ingrediënten waarbij volledig grondstofverbruik en wensen van de consument ten aanzien van kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.