LNGNIDI

Validatie van een meetmethodiek voor niveau- en dichtheidmeting in kleinschalige LNG-tanks

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
De samenstelling van LNG over de keten is niet constant door verdamping en veroudering. Daarom is het meten van de samenstelling in de keten essentieel voor het optimaal regelen van motoren op efficiency en emissies.

Doelstelling
Het doel van dit project is validatie van een gecombineerde meetmethodiek voor niveau- en dichtheidsmeting op geschiktheid voor toepassing in kleinschalige LNG opslag tanks. Daarbij is de correlatie tussen LNG dichtheid en LNG samenstelling (Methaan Getal) van groot belang.

Korte omschrijving
Na vaststelling van de definitie van eisen wordt een concept sensorsysteem gebouwd. Deze wordt eerst in modelomstandigheden en vervolgens onder meer realistische condities getest. Ten slotte wordt het sensor concept in een LNG tank gevalideerd.

Resultaat
Het project resulteert in een sensor concept van gecombineerde niveau- en dichtheidsmeting die past binnen de randvoorwaarden van kleinschalige LNG gebruikstoepassingen (dubbelwandige vacuüm geïsoleerde cryogene druktanks). Dit concept kan worden overgedragen aan commerciële partijen voor ontwikkeling richting de markt.