Salvia

Salvia Energie Efficiente Productiefaciliteit

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Salvia heeft een neurostimulatie apparaatje ontwikkeld voor mensen met chronische migraine (18 migraine dagen per maand). De productie van dit klasse-3 medisch implanteerbaar device vereist een stofarme ruimte vereist. De hoge eisen op de luchtbehandeling (ISO klasse 7, met aanvullende bacteriƫle eisen) vragen een fors energieverbruik met de bijbehorende CO2 belasting.

Doelstelling
Aansluitend bij Salvia's waarden ten aanzien van mens en natuur, is gezocht naar CO2 besparende maatregelen bij de realisatie van de productie omgeving. Hierbij zijn forse besparingen mogelijk, de bijbehorende investeringen zijn echter dusdanig dat ze zonder financiƫle ondersteuning voor Salvia praktisch niet haalbaar zijn.

Korte omschrijving
Een ISO klasse 7 cleanroom wordt gerealiseerd op basis van de meest energiezuinige luchtbehandelingssystemen (regeling van luchtvochtigheid, luchtzuivering, etc.) welke worden geregeld afhankelijk van de daadwerkelijke belasting in de ruimte (CO2, stofdeeltjes, etc.).

Resultaat
Het resultaat is een productieomgeving waarin veilig gecontroleerd neurostimulatie apparaatjes kunnen worden vervaardigd, met een minimale CO2 belasting.