OTEC restwarmte conversie

OTEC systeemintegratie voor restwarmte conversie bij Frisia Zout in Harlingen

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
De technologie van Bluerise is bedoeld is om zeer laagwaardige warmte uit te oceaan te converteren naar elektriciteit, een proces dat OTEC heet. Een dergelijk systeem kan worden gekoppeld aan Frisia's huidige installatie. De hier voorgestelde systeemintegratiestudie heeft als doel om deze mogelijkheden in detail te analyseren en uit te werken.

Doelstelling
Beoordelen of de zeer lage temperatuur afvalwarmte (40 Ć” 50 graden Celsius stoom), die bij het zout verdampingsproces van Frisia Zout BV in Harlingen vrijkomt, rendabel kan worden omgezet in elektriciteit met de technologie van Bluerise.

Korte omschrijving
- Analyse van de restwarmte- en koudebron - Technische systeemintegratie haalbaarheidsonderzoek - Economisch systeemintegratie haalbaarheidsonderzoek - Analyse van juridische aspecten en interactie met het milieu

Resultaat
Een uitgebreid rapport met inbegrip van een concept ontwerp voor de systeemintegratie, modelanalyse uitkomsten van de hybride operatie, resource data, juridisch/milieueisen-overzicht, en een business case analyse.