Kan de Keestrack R3e de opwarming van de aarde tegengaan

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Ondernemen in de toekomst. Dit vraagstuk houd ons al enige tijd bezig. Zeker door de komst van corona. Als verhuur bedrijf kwamen veel werken hierdoor stil te liggen en zijn we ons meer gaan richten of sloopwerkzaamheden. Sloopwerk wat doorgaans veel afvalstromen met zich meebrengt. Is werk wat noodzakelijk is, maar wat milieutechnische doorgaans niet zo hoog staat aangeschreven. Wij van Nortier Verhuur zien dit graag anders en willen juist vooruitlopen in deze bedrijfstak. Als recycling bedrijf in de sloop en aannemings tak produceren wij veel puin. In combinatie met onze andere bedrijfsactiviteiten (infra, grondwerk ect.) zien wij hier circulaire mogelijkheden.

Doelstelling
Het realiseren van een win-win situatie voor ons en de regio. Waarin het niet alleen financieel aantrekkelijk is, maar we de regio een milieuvriendelijkere oplossing bieden op de verwerking van puin ten opzichte van de huidige situatie. Met deze visie willen we laten zien dat we toekomstgericht te werk gaan en ieder project aanpakken op een manier wat het best is voor mens en milieu.

Korte omschrijving
De main-activiteit van dit project is het breken van het puin dat vrijkomt tijdens onze eigen sloop projecten. Onze nieuwe breker is niet bedoeld om in de verhuur te gaan maar enkel om in gezet te worden op eigen projecten ,dit geeft ons een unieke positie omdat wij het project kunnen uitvoeren met een veel lagere co2 uitstoot , Daar waar mogelijk willen wij het vrijgekomen puin direct op de slooplocatie breken tot puingranulaat. Of we vervoeren het puin af naar ons eigen terrein om het vervolgens hier te breken. Het puingranulaat word vervolgens door ons hergebruikt binnen onze organisatie of andere afnemers.

Resultaat
Het behalen het beschreven doel dat wij gesteld hebben aan het project. • De breker levert Nortier Verhuur de gewenste opbrengsten op zodat het project gefinancierd kan worden, • De beoogde Co2 reductie wordt behaald, • Verminderen van puin transporten binnen de regio, • Bijdragen aan een circulaire economie, • Een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen op het gebied van MVO. Wij hebben geen deelnemers. Als MKB bedrijf verzorgen wij alles zelf. En door middel van een lening die we zelf gaan afbetalen wordt het project gefinancierd.