Haalbaarheidsstudie naar de realisatie van de 5m3 Pilot Plant

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Wereldwijd wordt 76mT aan palm olie gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica, schoonmaakmiddelen en diervoeding. Slechts 19% van die productie komt van RSPO palmolie. De vraag naar palmolie groeit jaar na jaar, en er is geen strategisch antwoord om die toenemende vraag te voldoen zonder op grote schaal te ontbossen.

Doelstelling
NoPalm Ingredients zal een studie uitvoeren naar de technische en financiële haalbaarheid ervan met als doel het vaststellen van de parameters voor het concept ontwerp en engineering van de Pilot Plant.

Korte omschrijving
Tijdens het project werkt NoPalm Ingredients samen met TransitionHERO voor het opstellen van het concept ontwerp en de engineering. En met Anton Happel Biotech Design voor het technisch ontwerp. Beide samenwerkingspartners zijn gespecialiseerd in 'vergroening' van de engineering. Het team werkt volgens de Agile projectmethodiek waarbij het project wordt verdeeld in 'sprints' (deelprojecten). Het werken in sprints zorgt, onder andere, prioritisering van de activiteiten en het op tijd signaleren van risico's. Het project heeft een doorlooptijd van een jaar.

Resultaat
NoPalm Ingredients bevindt zich in een volgende fase van de onderneming. De realisatie van onze nieuwe R&D faciliteit, inclusief een Pilot Plant met een capaciteit van 2x 5000 liter, benadrukt de groei waarin de onderneming zich bevindt. NoPalm Ingredients richt zich oop het ontwikkelen, produceren en vermarkten van microbiële olie uit zij- en reststromen als circulair alternatief voor plantaardige olie. NoPalm Ingredients wil nu de volgende stap zetten als onderneming door de technologie door te ontwikkelen; rendement van de mogelijke zijstromen te bepalen en te optimaliseren en de toekomstige demonstratiefabriek (met een capaciteit van 50.000 liter) te ontwerpen. Na (de succesvolle) afronding van van de studie, start NoPalm Ingredients met de realisatie van de R&D faciliteit en de Pilot Plant.