HSGEN

Haalbaarheid serious gaming als katalysator voor groei energieopslag en conversie

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Om te komen tot een energieneutrale (of energie-leverende) gebouwde omgeving, zijn integrale oplossingen nodig. Flexibiliteit (opslag, conversie, demand response) zullen hierbij een belangrijke rol spelen. Serious gaming gekoppeld aan een solver, maakt het mogelijk om de kansen voor flexibiliteit voor de verschillende partijen (kwalitatief en kwantitatief) inzichtelijk te maken.

Doelstelling
Een business plan ontwikkeling voor de ontwikkeling en inzet van serious gaming om flexibiliteit door energieopslag en conversie te ontsluiten.

Korte omschrijving
Om te komen tot een energieneutrale (of energie-leverende) gebouwde omgeving, zijn integrale flexibele oplossingen nodig. Serious gaming gekoppeld aan een solver, maakt het mogelijk om de kansen voor flexibiliteit voor de verschillende partijen (kwalitatief en kwantitatief) inzichtelijk te maken. Aan de hand hiervan wordt een businessplan ontwikkeld.

Resultaat
- Inzicht in klantbehoefte van smart cities ten aanzien van systeemintegratie. - Propositie van een adviesdienst om het transitie pad met de verschillende stakeholders in de stad te rationaliseren en versnellen. - Business model en business case hoe deze propositie ingevuld kan worden.