H2 CV

H2 serie CV Ketel

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
De energiebehoefte van huishoudens is voor het merendeel warmte. Deze warmte wordt gebruikt voor hoofdzakelijk het verwarmen van het huis en voor tapwater. Een mogelijke, en goedkopere, oplossing is om de benodigde energie naar de woningen te transporten door middel van waterstof. Deze kan dan met een hoog rendement omgezet worden in de benodigde warmte.

Doelstelling
De ontwikkeling en toepassing van een innovatieve waterstofbrandertechnologie.
Het doel is om een brandersysteem te ontwikkelen die de huidige aardgasbrander kan vervangen. Hierdoor kunnen toekomstige CV-ketels voor waterstof geproduceerd worden, maar kunnen ook geïnstalleerde CV-ketels met een retro-fit omgebouwd worden.

Korte omschrijving
Binnen het consortium levert HyGear de technologie van (katalytische) waterstofverbranding en bijbehorende veiligheidssysteem. ATAG verwarming zal deze technologie integreren in haar i-serie CV-ketellijn om zo tot een waterstofgevoede CV-ketel te komen: de H2-serie.Het doel is om een vervanging van de huidige aardgas-brandersysteem te ontwikkelen die ook als retro-fit op geïnstalleerde systemen gebruikt kan worden om een toekomstige transitie van aardgas naar waterstof te vereenvoudigen te betaalbaar te maken

Resultaat
Toekomstige CV-ketels voor waterstof produceren en geïnstalleerde CV-ketels ombouwen met een retro-fit.