GWCC

Groene Waterstofproductie door Continuous Catalytic Re-cracking

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Huidige methoden om waterstof te produceren kosten relatief veel energie, door een lage procesefficiƫntie, en in de meeste gevallen komt er veel CO2 vrij. Met de toenemende maatschappelijke nadruk op CO2 productie en energieverbruik, komt er druk te staan op de productie van waterstof en daarmee op waterstof als een groene energiedrager.

Doelstelling
Doel van de haalbaarheidsstudie is om te bepalen of het technisch en economisch haalbaar is om een nieuwe katalytisch proces te ontwikkelen, dat op een duurzame wijze waterstof kan produceren.

Korte omschrijving
CH Energy en S2N gaan in deze Energiestudie de technische haalbaarheid en de economische haalbaarheid van het proces onderzoeken. Het onderzoekwerk zal deels op basis van deskresearch kunnen worden gedaan. Daarnaast wordt gezamenlijk een rudimentair prototype gebouwd om de beoogde werkingsprincipes te kunnen onderzoeken en te toetsen.

Resultaat
Beoogde resultaten van dit haalbaarheidsonderzoek zijn oplossingsrichtingen voor een prototype ontwerp van het CCR proces, waarmee waterstof geproduceerd kan worden uit aardgas, zonder uitstoot van CO2 en met een relatief laag energieverbruik.