GES Woonwijk

Geintegreerd Energie Systeem Woonwijk

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Meerdere wijken in Nederland bereiden zich voor op een toekomst zonder aardgas en zien tegelijkertijd de duurzame opwek en elektrisch vervoer in de wijk toenemen. Voordelen worden gezien in een geïntegreerde en geoptimaliseerde energievoorziening. Hierbij gaat bijvoorbeeld om het lokaal inpassen van de duurzame opwek door middel van thermische en/of elektrische opslag en integratie met de warmtevoorziening.

Doelstelling
Ontwikkelen van een gestructureerde aanpak voor het onderzoeken van de technische en financiële haalbaarheid van een geïntegreerd energiesysteem in een woonwijk.

Korte omschrijving
Meerdere wijken in Nederland bereiden zich voor op een toekomst zonder aardgas en zien tegelijkertijd de duurzame opwek en elektrisch vervoer in de wijk toenemen. Voordelen worden gezien in een geïntegreerde en geoptimaliseerde energievoorziening.Er wordt een gestructureerde aanpak ontwikkeld voor het onderzoeken van de technische en financiële haalbaarheid van een geïntegreerd energiesysteem in een woonwijk.

Resultaat
Een gestructureerde aanpak die gebruikt kan worden om inzicht te krijgen in een toekomstig geïntegreerd lokaal energie systeem in de wijk en de technische en financiële haalbaarheid hiervan.