EVANDER

Evander

Publieke samenvatting / Public summary

Doelstelling
Demonstratie van (duurzame energie) aanbod en capaciteit gedreven laadtechnologie rondom een wagenpark van 10 elektrische auto’s in heavy-use omgeving.

Korte omschrijving
Binnen het EVANDER project wordt een slim elektriciteitsnetwerk vervaardigd dat het mogelijk maakt de opwekking van lokaal opgewekte duurzame energie direct in te zetten voor verbruiksprocessen, voor opslag in elektrische voertuigen (mobiele) en vaste opslagsystemen, als wel de onttrekking van energie vanuit deze opslag systemen. Dit netwerk koppelt diverse bedrijven op het bedrijventerrein Liesbosch te Nieuwegein tot een zogenaamde prosumer coöperatie. Binnen de prosumer coöperatie worden alle ” in huis “ processen rond elektrische voertuigen, infrastructuur, energieproductie en opslag en energiehandel op elkaar afgestemd. Bij de andere netwerkdeelnemers wordt in eerste instantie hun gebruik aangestuurd. Het lokale fysieke net wordt aangepast voor monitoring en informatie input.

Resultaat
Demonstratie van (duurzame energie) aanbod en capaciteit gedreven laadtechnologie rondom een wagenpark van 10 elektrische auto’s in heavy use omgeving.