Elektrische gloeioven

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
De Rijksoverheid heeft in samenspraak met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een Klimaatakkoord gesloten. Eén van de belangrijkste doelen voor de korte termijn is de CO2-uitstoot in 2030 verminderen met 49% ten opzichte van 1990. Op de lange termijn moeten de broeikasgassen zelfs gereduceerd worden met 95% in 2050. Om dit ambitieuze doel te bereiken is het belangrijk dat alle relevante partijen hun bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Remondis PMR wil zich in het kader hiervan ook inzetten op het gebied van recycling van edelmetalen.

Doelstelling
Doel van dit project is het vervangen van een gasgestookte pyrolyse oven door een elektrische pyrolyse oven. Met deze investering wordt bijgedragen aan de doelstellingen van de VEKI middels een besparing van 4.021 ton CO2 per jaar binnen de onderneming.

Korte omschrijving
Voor de realisatie van dit project wordt samengewerkt met een gerenommeerde industriële ovenbouwer. Tevens wordt een deel van de productiehal aangepast om de elektrische oven te kunnen plaatsen. Remondis PMR werkt hiervoor in samenwerking met diverse opdrachtnemers.

Resultaat
Het uiteindelijke resultaat is een significante vermindering van CO2 en stikstofuitstoot doordat de energiebron voor een significant deel van de productiecapaciteit van Remondis PMR verandert van gas naar elektriciteit.