Integrated Energy System

Drie energiesystemen geïntegreerd in één virtuele 100% duurzame energiecentrale

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Het Schoonschip initiatief is een nieuwbouw project met 30 drijvende woningen metals ambitie om de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa te worden.

Doelstelling
Het doel is het onderzoeken van de mogelijkheden en voordelen van systeemintegratie op individueel en community niveau door de inzet van decentrale energie opslag en distributie technologieën.

Korte omschrijving
Onderzoek naar de mogelijkheden en voordelen van systeemintegratie op individueel en community niveau door de inzet van decentrale energie opslag en distributie technologieën. Dit met als doel om het eigen gebruik van de opgewekte energie en de energiebalans op beide niveaus te optimaliseren en in geaggregeerde vorm ter beschikking te kunnen stellen aan overige energiesystemen.

Resultaat
Inzicht in de optimale integratie van de energiesystemen op individueel (huishoudelijk), gemeenschap (smart grid) en omgevingsniveau (aangrenzende externe energiesystemen). Daarnaast inzicht verkrijgen in de mogelijkheden en potentiële verdienmodellen voor diensten als gevolg van het integreren met energiesystemen in de directe omgeving (smart grid services).