DOT 5MW

Delft Offshore Turbine 5MW

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Het DOT transmissie systeem maakt gebruik van hydraulische systemen en waterpompen om de kinetische energie van de wind om te zetten in bruikbare energie. De huidige markt kan voorzien in componenten met een vermogen tot en met 1MW maar voor grotere systemen is er nog niet een off-the-shelf oplossing beschikbaar.

Doelstelling
De DOT ontwikkeling draagt bij een de algehele optimalisatie van een offshore wind park door het terug brengen van de uiteindelijke kostprijs van de opgewekt energie doormiddel van: - Het verminderen van het aantal componenten in zowel een enkele turbine als een compleet offshore wind park; - Het terug brengen van de hoeveelheid benodigd materiaal in de nacelle en in de support structure; - Het vereenvoudigen van de installatie; - Het vereenvoudigen van het benodigd onderhoud.

Korte omschrijving
Projectopbouw: 1,1 Marktonderzoek hydraulische systemen en waterpompen 1,2 Identificeren beste systeem combinatie + concept ontwerp 1,3 Opzet kosten model + optimalisatie onderzoek 1,4 Analyse + conclusies 1,5 Integreren in het DOT ontwikkelingstraject