Chalk potentieel in de D-, E- en F-kwadranten

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
In 2014 heeft EBN op basis van recent opgenomen 3D-seismiek een regionale studie uitgevoerd op de Chalk play in de D-, E- en F-kwadranten. Ui deze studie blijkt dat deze play hier underexplored is en dat het gebied met zekerheid potentieel heeft voor het ontdekken van verdere koolwaterstofvoorraden.

Doelstelling
Het bevorderen van de exploratieactiviteiten in de 'underexplored'D-, E- en F-kwadranten.

Korte omschrijving
EBN-studie wijst uit dat de play in de D-, E- en F-kwadranten underexplored is. Voor exploratie is momenteel alleen recente -dure- seismiek en relatief oude 2D-seismiek beschikbaar. Om voor geïnteresseerde partijen de drempel naar het uitvoeren van kostbare exploratiestudies te verlagenwordt een relatief goedkoop maar kwalitatief hoogstaand alternatief aangeboden welke vestaat uit en regionale geologische exploratiestudie gecombineerd met een reprocessed 2D-seismische dataset in de betreffende offshore D-, E- en F-kwadranten.

Resultaat
Het aanbieden van een gebiedsdekkende reprocessed 2D-seismische dataset, gecombineerd met een regionale geologische studie. Beide componenten bieden inzake de aanwezigheid van koolwaterstoffen een goed inzicht in de potentie en risico's van de in de noordelijke offshore aanwezige Chalk play.