CAPS-IO

CCS And ePower Systems - Integrated Offshore

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
Vier ervaren professionals op het gebied van E&P business development, proces engineering, geologie en public affairs, hebben hun krachten in Circular Energy BV, met het doel om aardgas in te zetten voor de offshore productie van groene stroom.

Doelstelling
Het inzetten van aardgas voor de offshore productie van groene stroom.

Korte omschrijving
Onderzocht wordt de haalbaarheid van het inzetten van aardgas voor de offshore productie van groene stroom. Het groene karakter wordt bereikt door de procesmatige systeemintegratie van het winnen van aardgas, het omzetten in elektrische energie en het afvangen en injecteren van CO2 in hetzelfde gasveld, waardoor het kan worden ingevoerd op grids van windparken op zee. Door een dergelijk systeem te plaatsen op een jack-up schip kan een dergelijk geïntegreerd proces om de 4 à 5 jaar van gasveld naar gasveld hoppen, daar waar elektrische infrastructuur of een grote E&P-installatie in de buurt van het veld voorhanden is. In dit voorstel wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden van verregaande systeemintegratie in samenwerking met NEM, één van de grotere producenten in de wereld van aardgasturbines.

Resultaat
Een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden van verregaande systeemintegratie in samenwerking met NEM, één van de grotere producenten in de wereld van aardgasturbines.