BijHOEK

Bijgesteld plan voor een Haalbaarheidsonderzoek naar het Omzetten van Erwtenzijstroom naar bio-Kunst

Publieke samenvatting / Public summary

Aanleiding
waardevolle voedingsstoffen en andere bruikbare componenten. Momenteel worden veel reststromen echter nog verwerkt tot laagwaardige producten. Rodenburg voorziet de ontwikkeling van een productieproces waarmee de resterende voedingsfractie uit een beoogde reststroom wordt gewonnen en de resterende componenten worden omgezet tot grondstof voor de productie van bioplastic. Rodenburg zal in deze studie de technische en economische haalbaarheid van de extractie van bruikbare voedingsstoffen en de productie van bioplastic componenten hieruit onderzoeken om een gefundeerde Go/NoGo beslissing te formuleren m.b.t. de investering in de ontwikkeling van het productieproces gedurende een vervolg (pilot)project.

Doelstelling
Het doel van deze studie is het onderzoeken van de haalbaarheid van de extractie van voedingsstoffracties uit een biomassa reststroom en de productie van waardevolle bioplastic componenten en andere componenten uit deze fractie.

Korte omschrijving
De technische haalbaarheidsvragen worden onderzocht d.m.v. een combinatie van desk- en literatuurstudie. De economische haalbaarheid wordt onderzocht op basis van interviews, desk- en literatuurstudie en primaire berekeningen o.b.v. de technische analyse. Tevens wordt een designstudie op basis van desk/literatuurstudie en interviews gedaan naar het ontwerp van een pilotplant.

Resultaat
De beoogde resultaten van dit haalbaarheidsonderzoek zijn: - Een basis reactorontwerp van het productieproces. - Een op dit ontwerp gebaseerd business plan voor de CapEx, OpEx en productie van bioplastic grondstoffen en voedingsstofextracten. - Een ontwerp van de beoogde pilot plant.